Composer

Lahtelainen Miikka Kallio (s. 1980) on säveltäjänä menestynyt ennen kaikkea Venäjän puolella. Hänen teoksiaan on esitetty lukuisia kertoja Pietarin maineikkaissa konserttisaleissa. Vuonna 2010 Miikka Kallion alttoviulusonaatti sai kantaesityksen maailman kenties parhaassa kamarimusiikkisalissa Pietarin filharmoniassa (Mali Sal). Vain harva suomalainen säveltäjä on saanut kunniaa saada teoksiaan esitetyksi kyseisessä salissa.

Teosten esityksistä ovat vastanneet arvostetut muusikot. Muun muassa kyseisen alttoviulusonaatin esitti Venäjän arvostetuimpiin alttoviulisteihin kuuluva Vladimir Stopichev.

Miikka Kallion teosluettelo käsittää pääasiassa kamarimusiikkia. Kallio on tehnyt myös paljon sovituksia erilaisille kokoonpanoille pienyhtyeistä sinfoniaorkestereihin. Säveltäjän teosluettelo on ladattavissa kokonaisuudessaan tältä sivulta.

Kallio on opiskellut sävellystä Pietarin Rimsky-Korsakov konservatorion professori Igor Rogaljovin johdolla. Lisäksi hänen opettajinaan ovat toimineet Helsingin yliopistossa Harri Vuori sekä yksityisesti Oliver Kohlenberg.